Informacja dotycząca polityki plików cookies: Informujemy, iż w naszych serwisach internetowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Dalsze korzystanie z naszych serwisów, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności. Zamknij.
Koszalin, Poland
wydarzenia

Z ekoszalin.pl do Grill Parku

Autor Ala, fot. Dominik Wasilewski, FB/Grill Park 8 Sierpnia 2021 godz. 4:34
Macie ochotę na szaszłyk wieprzowy, a może na ziemniaka z gzikiem? A może zjedlibyście smakowite żeberka albo kiszkę ziemniaczaną? Na pewno znajdą się i tacy, którzy mają smaka na tosty z... PRL-u! Grill Park wspólnie z ekoszalin.pl prezentują najnowszą promocję....

Przez najbliższe trzy tygodnie (do 24 bm. włącznie) w każdy poniedziałek i wtorek w godzinach 13.00-15.00 wystarczy przyjść do mieszczącego się w Wodnej Dolinie (tuż przy parkingu) Grill Parku i powiedzieć "ekoszalin", a otrzymasz 10% rabat na wszystkie oferowane w tym lokale produkty. Na dodatek podadzą Tobie kawę gratis!

Zobacz co m.in. czeka na Ciebie w Grill Parku:

Knedle chlebowe
Tagliatelle z tuńczykiem
Bruschetta
 
Poprzedni artykuł

Czytaj też

Czas na grilla

Film Ala, fot., film: Koszalin, Paweł Kusiak - 1 Sierpnia 2021 godz. 5:57
Gdy tylko za oknem robi się na tyle ciepło, by można było posiedzieć na dworze zaraz odpalamy grilla. To aż do późnej jesieni wręcz narodowe zajęcie Polaków. O grillowaniu rozmawialiśmy z Jackiem Ponurko, współwłaścicielem usytuowanego w Wodnej Dolinie Grill Parku. - Grill grillowi nierówny – mówi Ponurko. – Nie powinniśmy grillować na tych najtańszych. Jeżeli chcemy, by nasze potrawy były takie, że palce lizać to warto zainwestować w nieco droższe urządzenie – dodaje.  – Gdy zabieramy się za grillowanie musimy pamiętać, po pierwsze o jakości żywności. Bardzo często sięgamy po te najtańsze mięsa i kiełbasy. Po drugie, zdecydowanie odradzam kupowanie gotowych, już przyprawionych porcji grillowych. Nigdy nie wiadomo co w nich tak naprawdę się znajduje – wyjaśnia Ponurko.   - Myślę, że także warto skupić się na jedzeniu sezonowym i regionalnym. Dla mnie ważniejsze od trendów jest patrzenie na konkretny sezon i produkty, które w danym okresie są najświeższe i najlepsze. No i produkty powinny pochodzić z regionu, z którego pochodzimy, bo to jest najlepsze dla naszego organizmu – twierdzi współwłaściciel Grill Parku. I na koniec: pamiętajmy, że jeśli przyrządzimy dania na grillu w odpowiedni sposób, to możemy być pewni, że będą one zdrowe i fit – przestrzega mistrz noża, ognia i patelni z Grill Parku .   

Grill Park: Czekamy na Ciebie

Film Ala, fot. Paweł Kusiak, ekoszalin.pl - 24 Lipca 2021 godz. 14:15
Naszła Cię ochota na szaszłyk wieprzowy? A może masz smaka na kiełbaskę domową lub pieczonego ziemniaka? Nie, wolisz coś lżejszego... To może spróbujesz wędzonych serów i ryb!. Grill Park w Wodnej Dolinie zaprasza! Grill Park to nowo powstały lokal gastronomiczny przy plaży na Wodnej Dolinie. Zamysł powstał kilka lat temu za namową rodziny i znajomych którzy doceniają pasje właściceli do gotowania i wędzenia. Brak na mapie gastronomicznej Koszalina miejsca gdzie można przez cały rok smakować dań z grilla oraz produktów wędzonych zacheciło właściceli do podzielenia sie swoją pasją z mieszkańcami naszego miasta. - Lokalizacja Grill Park na Wodnej Dolinie oraz tytuł Koszalina jako najbardziej zielonego miasta w Polsce zobowiązała mnie do podkreślenia tego w naturalny sposób zielonym dachem, którego pomysł i wykonanie przywiozłem z Norwegii, gdzie takie dachy występują naturalnie w całym tym kraju. Sam,  własnym sumptem i własnymi rękoma wykonałem ten dach - mówi z dumą właściciel. Cały obiekt powstał w przeciągu 5 tygodni i został zaprojektowany tak aby można było przez cały rok gościć amatorów grillowych smakołyków. Podstawowe dania serwowane są odpowiedzią na walkę z fastfoodami. Potrawy wykonane są przede wszystkim z polskiego mięsa oraz pozbawione są jakichkolwiek "ulepszaczy" smaków i konserwantów, a dodatkami są naturane przyprawy. Do ulubionych dań klientów Grill Parku należy szaszłyk, kiełbasa domowa oraz pieczone ziemniaki jak również wędzone sery i ryby . Co ważne: wszystkie wędzone produkty wykonywane są na miejscu w lokalu w wędzarni. Furorę wśród klientów robią frytki krojone z surowego ziemniaka, który przypomina młodzieńcze lata naszych gości. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów w najbliższym czasie oferta bedzie poszerzona  o zupy, świeże sałatki, knedle oraz tosty. Właściele deklarują że pozostaną alternatywą do fastfoodów i nie spoczną w kreowaniu domowego grilowego jedzenia.

Grill Park: Nowy obiekt na kulinarnej mapie Koszalina

Ala, fot. Dominik Wasilewski - 21 Lipca 2021 godz. 4:52
Dziś mamy dla was dwa zaproszenia na "Szaszłyk wieprzowy". Ich fundatorem jest Grill Park (czynny od godz. 13.00 do 21.00). Zwycięzców wybierzemy wśród tych osób, które prawidłowo odpowiedzą na pytanie: gdzie w Koszalinie znajduje się Grill Park?

Koszalin: Grill Park w Wodnej Dolinie

Ala, fot. Dominik Wasilewski - 17 Marca 2021 godz. 11:19
Gastronomiczna mapa Koszalina wzbogaci się o kolejny punkt. Na terenie Wodnej Doliny trwa budowa Grill Parku. Planowane otwarcie w majowy weekend. Będą tu serwowane dania z ryb i serów wędzonych, no i oczywiście z grilla.