Gastronomiczna mapa Koszalina wzbogaci się o kolejny punkt. Na terenie Wodnej Doliny trwa budowa Grill Parku. Planowane otwarcie w majowy weekend. Będą tu serwowane dania z ryb i serów wędzonych, no i oczywiście z grilla.
Czytaj też
Ala, fot. Dominik Wasilewski, FB/Grill Park - 8 Sierpnia 2021 godz. 4:34
Macie ochotę na szaszłyk wieprzowy, a może na ziemniaka z gzikiem? A może zjedlibyście smakowite żeberka albo kiszkę ziemniaczaną? Na pewno znajdą się i tacy, którzy mają smaka na tosty z... PRL-u! Grill Park wspólnie z ekoszalin.pl prezentują najnowszą promocję.... Przez najbliższe trzy tygodnie (do 24 bm. włącznie) w każdy poniedziałek i wtorek w godzinach 13.00-15.00 wystarczy przyjść do mieszczącego się w Wodnej Dolinie (tuż przy parkingu) Grill Parku i powiedzieć "ekoszalin", a otrzymasz 10% rabat na wszystkie oferowane w tym lokale produkty. Na dodatek podadzą Tobie kawę gratis!
Zobacz co m.in. czeka na Ciebie w Grill Parku:
Knedle chlebowe
Tagliatelle z tuńczykiem
Bruschetta
Film
Ala, fot., film: Koszalin, Paweł Kusiak - 1 Sierpnia 2021 godz. 5:57
Gdy tylko za oknem robi się na tyle ciepło, by można było posiedzieć na dworze zaraz odpalamy grilla. To aż do późnej jesieni wręcz narodowe zajęcie Polaków. O grillowaniu rozmawialiśmy z Jackiem Ponurko, współwłaścicielem usytuowanego w Wodnej Dolinie Grill Parku.
- Grill grillowi nierówny – mówi Ponurko. – Nie powinniśmy grillować na tych najtańszych. Jeżeli chcemy, by nasze potrawy były takie, że palce lizać to warto zainwestować w nieco droższe urządzenie – dodaje. – Gdy zabieramy się za grillowanie musimy pamiętać, po pierwsze o jakości żywności. Bardzo często sięgamy po te najtańsze mięsa i kiełbasy. Po drugie, zdecydowanie odradzam kupowanie gotowych, już przyprawionych porcji grillowych. Nigdy nie wiadomo co w nich tak naprawdę się znajduje – wyjaśnia Ponurko.
- Myślę, że także warto skupić się na jedzeniu sezonowym i regionalnym. Dla mnie ważniejsze od trendów jest patrzenie na konkretny sezon i produkty, które w danym okresie są najświeższe i najlepsze. No i produkty powinny pochodzić z regionu, z którego pochodzimy, bo to jest najlepsze dla naszego organizmu – twierdzi współwłaściciel Grill Parku. I na koniec: pamiętajmy, że jeśli przyrządzimy dania na grillu w odpowiedni sposób, to możemy być pewni, że będą one zdrowe i fit – przestrzega mistrz noża, ognia i patelni z Grill Parku .