- Grill grillowi nierówny – mówi Ponurko. – Nie powinniśmy grillować na tych najtańszych. Jeżeli chcemy, by nasze potrawy były takie, że palce lizać to warto zainwestować w nieco droższe urządzenie – dodaje. – Gdy zabieramy się za grillowanie musimy pamiętać, po pierwsze o jakości żywności. Bardzo często sięgamy po te najtańsze mięsa i kiełbasy. Po drugie, zdecydowanie odradzam kupowanie gotowych, już przyprawionych porcji grillowych. Nigdy nie wiadomo co w nich tak naprawdę się znajduje – wyjaśnia Ponurko.
- Myślę, że także warto skupić się na jedzeniu sezonowym i regionalnym. Dla mnie ważniejsze od trendów jest patrzenie na konkretny sezon i produkty, które w danym okresie są najświeższe i najlepsze. No i produkty powinny pochodzić z regionu, z którego pochodzimy, bo to jest najlepsze dla naszego organizmu – twierdzi współwłaściciel Grill Parku. I na koniec: pamiętajmy, że jeśli przyrządzimy dania na grillu w odpowiedni sposób, to możemy być pewni, że będą one zdrowe i fit – przestrzega mistrz noża, ognia i patelni z Grill Parku .