Grill Park to nowo powstały lokal gastronomiczny przy plaży na Wodnej Dolinie. Zamysł powstał kilka lat temu za namową rodziny i znajomych którzy doceniają pasje właściceli do gotowania i wędzenia.
Brak na mapie gastronomicznej Koszalina miejsca gdzie można przez cały rok smakować dań z grilla oraz produktów wędzonych zacheciło właściceli do podzielenia sie swoją pasją z mieszkańcami naszego miasta.
- Lokalizacja Grill Park na Wodnej Dolinie oraz tytuł Koszalina jako najbardziej zielonego miasta w Polsce zobowiązała mnie do podkreślenia tego w naturalny sposób zielonym dachem, którego pomysł i wykonanie przywiozłem z Norwegii, gdzie takie dachy występują naturalnie w całym tym kraju. Sam, własnym sumptem i własnymi rękoma wykonałem ten dach - mówi z dumą właściciel.
Cały obiekt powstał w przeciągu 5 tygodni i został zaprojektowany tak aby można było przez cały rok gościć amatorów grillowych smakołyków.
Podstawowe dania serwowane są odpowiedzią na walkę z fastfoodami. Potrawy wykonane są przede wszystkim z polskiego mięsa oraz pozbawione są jakichkolwiek "ulepszaczy" smaków i konserwantów, a dodatkami są naturane przyprawy.
Do ulubionych dań klientów Grill Parku należy szaszłyk, kiełbasa domowa oraz pieczone ziemniaki jak również wędzone sery i ryby .
Co ważne: wszystkie wędzone produkty wykonywane są na miejscu w lokalu w wędzarni.
Furorę wśród klientów robią frytki krojone z surowego ziemniaka, który przypomina młodzieńcze lata naszych gości.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów w najbliższym czasie oferta bedzie poszerzona o zupy, świeże sałatki, knedle oraz tosty.
Właściele deklarują że pozostaną alternatywą do fastfoodów i nie spoczną w kreowaniu domowego grilowego jedzenia.