Impreza ta ma już swoją kilkuletnią tradycję. Zeszłoroczna edycja cieszyła się dużym zainteresowaniem. Podobnie jak rok temu, tak i obecnie zainteresowanych zabawą obowiązuje kilka zasad, mianowicie:
- należy przybyć w doskonałym humorze;
- wymagany strój: toga/prześcieradło/obrus, a na głowie świeże gałązki zebrane z okolicznych drzew (osoby nieprzebrane będą pełniły rolę niewolników usługujących do stołu);
- podane dania (m.in. kilka rodzajów spaghetti) należy spożywać rękoma;
- w barze należy zamawiać czerwone wino i inne wyśmienite trunki, gdyż Cesarz będzie wznosił różne toasty i określał ilość wina potrzebną do ich spełnienia (najzabawniejsze toasty będą nagradzane).
Dania przygotują: Halina Darżynkiewicz oraz Violetta Świdroń (pomysłodawczyni imprezy i właścicielka Centrali Artystycznej). Niespodzianki kulinarne, które zostaną przygotowane dla uczestników imprezy to m.in. salami z kangura.
Liczba miejsc przy stole biesiadnym jest ograniczona. Chętni mogą dokonać rezerwacji telefonicznie pod nr. 94 347 10 33.