Informacja dotycząca polityki plików cookies: Informujemy, iż w naszych serwisach internetowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Dalsze korzystanie z naszych serwisów, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności. Zamknij.
Koszalin, Poland
wydarzenia

Dom Miłosierdzia: Boża piekarnia

Autor Ala za Dom Miłosierdzia 17 Marca 2018 godz. 12:06
Wczoraj stowarzyszenie Dom Miłosierdzia otworzyło na ul. Morskiej piekarnię. Pomieszczenia, ale też pierwszy razowy wypiek pobłogosławił bp Edward Dajczak.

Dziś kolejny dzień, w którym  w Domu Miłosierdzia Bożego „rodzi się” zdrowy zakwas, który jest sekretem  nowego chleba. Temu wydarzeniu towarzyszy ogromna radość mieszkańców. 

Chleb z tej piekarni nie jest tani, jego cenę podnosi koszt mąki z upraw ekologicznych. Za półkilowy chleb św. Agaty zapłacimy 5 zł. W Koszalinie "chleb miłosierdzia" będzie dostępny w 3 punktach: w Domu Miłosierdzia (w godz. 6-18 i po wieczornej Mszy św.), w kawiarni Kawa z Duszą na ul. Dzieci Wrzesińskich 9 oraz w nowym sklepie na ul. Wyszyńskiego 2 a (opodal katedry)

Czytaj też

Ekologiczny chleb z piekarni Domu Miłosierdzia

Ala za Dom Miłosierdzia - 12 Lutego 2018 godz. 7:18
Prace w powstającej piekarni Bożego Miłosierdzia są już na finiszu. Tu będą piec ekologiczne bułki i chleb. Dochód ze sprzedaży pieczywa przeznaczany będzie na bieżące utrzymanie Domu Miłosierdzia Bożego. 180 metrowa piekarnia, która znajduje się przy ul. Morskiej swoją działalność ma rozpocząć jeszcze w tym tygodniu - 17 bm. Jak zapewnia ksiądz Radosław Siwiński, prezes stowarzyszenia Dom Miłosierdzia pieczywo będzie w pełni ekologiczne, bez konserwantów, polepszaczy i chemii. Na początku w asortymencie piekarni będą dwa rodzaje chleba – pszenny z otrębami oraz żytni, a także dwa rodzaje bułek i tyle samo rodzajów ciastek.