Weekend 17-18 listopada będzie stał pod znakiem kulinarnego szaleństwa. Bowiem rzadko mamy okazję spróbować dań za pół ceny spośród 28. koszalińskich restauracji i barów. A to wszystko za sprawą konkursu zorganizowanego przez Makro Cash&Carry wspólnie z miejskimi lokalami gastronomicznymi.
Zachęcamy czytelników do tego by w weekend zostawili domowe kuchenki wraz z garnkami i wyszli w miasto coś
zjeść. Oferta jest szeroka. Spośród 28 restauracji oraz barów zawsze można wybrać coś dla siebie, a w
dodatku zjeść wybrane danie za pół ceny.
Konkurs, który zorganizowało Makro, polega na połączeniu przyjemnego
z pożytecznym - z jednej strony to promocja dla lokalu, a z drugiej możliwość spróbowania potraw w bardzo
korzystnych cenach.
Warunek jest jeden. Po posiłku należy wypełnić ankietę i ocenić lokal w dziewięciu
kategoriach w skali od jeden do pięciu (wystrój lokalu, jakość obsługi, smak potraw, atmosfera, lokal na
spotkania z przyjaciółmi, wyjścia rodzinne czy romantyczny wieczór, lunch oraz najlepszą relację jakości do
ceny) i ewentualnie napisać krótką notkę czy odwiedziliby państwo jeszcze raz to miejsce i dlaczego?
Dla
restauracji, jak i dla gości biorących udział w konkursie przewidziane są nagrody. Dla restauratorów
przewidziane jest 9 nagród - dla zwycięzcy z każdej kategorii - oraz pięć nagród rzeczowych dla klientów. Zostaną one rozlosowane spośród tych osób, które oddały swój głos na zwycięskie lokale.
![](https://ekoszalin.pl/images/1611/_thumb1/zastawa.JPG)
Przedstawiamy listę restauracji i barów biorących udział w konkursie:
Cafe Bistro
Maredo, ul. Zwycięstwa 45
- sałatka z kurczaka - 9 zł
- pierś w sosie serowym - 15 zł
- makaron z kurczakiem - 9,50 zł
- pierś po cesarsku - 14 zł
Gospoda Jamneńska, ul. Młyńska 37
- pierogi lepiochy z kurkami leśnymi - 9,50 zł
- sporystek z karkówki z pomidorami (z grillowanymi ziemniakami i dipem czosnkowym) - 16 zł
Bistro Mexico, ul. Połtawska 6
- schab el poncho z potrawką z kukurydzy i ananasa - 13 zł
- fajitas z kurczaka - 16 zł
Restauracja Buongiorno, ul. Zwycięstwa 42
- zupa cebulowa z grzankami - 5 zł
- sałatka nicejska (kurczak i świeże warzywa) - 9,50 zł
- pizza buongiorno, rozmiar L - 11 zł
- pollo spinaci (kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym) - 14 zł
- tagiatelle salmone (makaron z lososiem i suszonymi pomidorami) - 8 zł
- deser beatrice (muss truskawkowy z gałką lodów) - 7,50
Restauracja
Cassino, ul. Piłsudskiego 71
- placek po węgiersku - 8 zł
- lazurowa sakwa (w sosie orzechowym z ryżem i warzywami grillowanymi) - 12,50
Tawerna Grecka Delos, ul. Koszalińska 27
- gyros - 10 zł
- polędwiczki wpieprzowe na metaxie - 12 zł
Restauracja
Fenicja, ul. Zwycięstwa 46
- shoarma na talerzu (cielęcina) - 11 zł
- grillowany udziec z baraniny - 23 zł
- szaszłyk specjalny z baraniny - 21 zł
- zupa adas (kociołek + grzanki) - 10 zł
- wegetariański talerz (falafel - kotlecik z cieciorki + sałatka_ - 15 zł
Restauracja
Fregata, ul. Podgrodzie 1a
- krem z buraka w towarzystwie kremu z marchewki - 7 zł
- krem z ogórka i awokado nadziany krewetką - 8 zł
- polędwiczka na sosie z czerwonego wina - 20 zł
- roladka z piersi kurczaka na musie jabłkowym - 18 zł
Restauracja Kosmos, ul. Okrzei 3
- pizza capriciosa familijna - 10 zł
- pierś z kurczaka przekładana brokułami (frytki i sałatka) - 12,50 zł
Restauracja
Studnia, ul. Mickiewicza 6
- golonka pieczona w piwie (smażone ziemniaki, chrzan i kiszona kapusta) - 14 zł
- pierś z kurczaka zapiekana z cukinią i parmezanem (frytki, sos ze świeżych pomidorów, marchewka z
miodem i tymiankiem) - 13 zł
Restauracja Viva Italia, ul. Skłodowskiej-Curie 1-3
- zuppa di cipolle (zupa cebulowa na ostro z grzanką) - 5 zł
- rigatoni pasticiata (makaron, pierś z kurczaka, pieczarki, brokuły, ser gorgonzola, sos śmietanowy,
zapiekane z serem) - 11 zł
- spaghetti alla carbonara - 9 zł
- pollo catarelli (pierś z kurczaka, kurki w delikatnym sosie śmietanowym, ziemniaki opiekane, sałatka)
- 18 zł
Pizzeria Mariano Italiano, ul. Krzyżanowskiego 47
- pizza na chińczyka 38cm - 14,20 zł
- pizza la boczkossa 38cm - 12.20 zł
Pizerria TOscana, ul. Domina 5/4
- pizza na białym sosie 32cm - 9 zł
- pizza baron 32cm - 9 zł
- pizza farmerska 32cm - 9 zł
- pizza quatro stragioni 32cm - 9 zł
Pizzeria Tre Pomidori, ul. Piłsudskiego 71
- placek po węgiersku - 8 zł
- pizza bekodeli 40cm - 14,50 zł
Pizzeria Trio, ul. Zwycięstwa 81
- pizza amore - 8 zł
- lasagne - 8 zł
Pizzeria Uszatek, ul. Zwycięstwa 47
- zestaw II (gyros drobiowy, talarki, surówka, sos) - 7,50 zł
- durun - kebab w naleśniku - 6,50 zł
Bar Bistro Anush, ul. Drzymały 15
- gulasz z ziemniakami i surówką - 6 zł
- pulpety w sosie z ziemniakami i surówką - 6 zł
Bar Orientalny, ul. Andersa 32a
- kurczak chrupiący po wietnamsku - 6,75 zł
- kaczka po kantońsku - 10,25 zł
Bar Kot, ul. Zwycięstwa 166
- pierogi - 3,25
- schabowy (ziemniaki, surówka) - 5,15 zł
- kowalski (ziemniaki, surówka) - 6,15 zł
- bigos - 2,25 zł
- kotlet mielony (ziemniaki, surówka) - 4,65 zł
- gołąbek (ziemniaki, surówka) - 4,65 zł
Erkan, ul. Zwycięstwa 135
- kebab duży na talerzu - 9 zł
- penne broccoli - 6 zł
- warzywa zapiekane z kebabem - 6 zł
- pizza mafioso - 40cm - 15 zł
Iskender Kebab, ul. Zwycięstwa 23
- kofte na talerzu (frytki lub ryż, surówki, sos) - 8,50 zł
- kebab w bułce mega (kurczak, wołowina) - 7 zł
Orient Express, ul. Jana Pawła II 20
- przysmak janczara (frytki lub ryż, zestaw surówek, sosy) - 17 zł
- doner kebab na talerzu (frytki, zestaw surówek, sosy) - 16 zł
Pierogarnia Pod Jemiołą, ul. 1-go Maja 40
- mix pierogowy (dwa smaki) - 6 zł
- placek po węgiersku - 7,50 zł
- Pizzeria Kanguregano, ul. Nowowiejskiego 12
- pizza farmerska 45 cm - 20,50 zł
- gyros max na talerzu (frytki lub talarki, dwa sosy, surówki) - 10 zł
Pizzeria Niedźwiadek, pl. Gwiaździsty 16
- pizza margheritta - 7 zł
- pizza capricciosa - 9 zł
Pizzeria Villaggio, ul. Matejki 5
- pierś z kurkami (talarki i bukiet surówek) - 12 zł
- sałatka grecka - 8 zł
- spaghetti villaggio - 9 zł
- pizza villaggio 20 cm - 6 zł
- lemoniade villaggio 0,5 l. - 2 zł
Biały Koń, ul. Zwycięstwa 303
- pizza etna - 7,25 zł
- pizza szefowej - 7,50 zł
Orient Express, ul. Zwycięstwa 23
- doner kebab w bułce (kurczak lub cielęcina) - 6 zł
- shoarma z kurczaka w sosie (frytki lub ryż, zestaw surówek, sosy) - 9 zł