Informacja dotycząca polityki plików cookies: Informujemy, iż w naszych serwisach internetowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Dalsze korzystanie z naszych serwisów, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności. Zamknij.
Koszalin, Poland
kultura

Student Chef of PK

Autor Paweł Kaczor / info. i grafika: Politechnika Koszalińska 14 Czerwca 2013 godz. 11:18
Lubisz gotować? Umiesz przygotować pizze? Ta propozycja jest właśnie dla Ciebie! Studenckie Koło Naukowe „Fooding” organizuję konkurs „Student Chef of Politechnika Koszalińska”. Rywalizacja rozpocznie się 20 czerwca o godz. 17.00 w restauracji „Pizza Hut” w Centrum Handlowych „Atrium” przy ul. Paderewskiego 1.

Udział w konkursie bierze 6 zespołów 2-osobowych, muszą one zgłosić chęć uczestnictwa do organizatorów (do 17.06) na e-mail: fooding2@wp.pl lub bezpośrednio do Zarządu lub Opiekuna Koła - dra inż. Tomasza Rydzkowskiego. Uczestnictwo jest bezpłatne. Każdy zespół może złożyć tylko jedno zgłoszenie.

 

Konkurs będzie przebiegał dwustopniowo. Najpierw jego uczestnicy przygotują pizze z dostarczonych składników i zadaną przez organizatorów. Następnie praca zespołu, a także pizza zostaną poddane ocenie jury i publiczności. Do finału zawodów przejdą 3 najlepsze zespoły, które przygotują dowolną pizze z posiadanych składników.

 

Z finałowej trójki zostaną wybrane zespoły, które zajęły I, II i III miejsce. Wszyscy, którzy wezmą udział w rywalizacji otrzymają okolicznościowe dyplomy, konkursowe koszulki, a także drobne upominki. Ponadto finaliści otrzymają inne dodatkowe nagrody.

 

Warunki jakie trzeba spełnić, aby móc brać udział w zawodach są następujące: posiadanie statusu studenta lub gościa PK, posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych, wypełnienie formularza zgłoszeniowego oraz posiadane aktualnej Książeczki zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych.

 

Konkurs jest objęty Patronatem Prorektora ds. Studenckich – prof. dra hab. Kazimierza Szymańskiego. Organizatorzy: Studencie Koło Naukowe „Fooding”, Restauracja Pizza Hut oraz Koło Naukowe „Inżynier”.