1 i 2 września 2018 r. (sobota i niedziela) parking przy CH Atriumbędzie wabić przechodniów wyjątkowymi zapachami. Wszystko za sprawą food trucków, czyli pojazdów przystosowanych do przygotowywania i wydawania posiłków. Naturalne, sezonowe produkty, świeżo przygotowywane dania i pasja do gotowania zapewnią, że piknik stanie się dla każdego fana dobrego jedzenia niecodziennym doświadczeniem.
Każdy z samochodów serwuje oryginalne potrawy: kuchni amerykańskiej, azjatyckiej i europejskiej w wielu wariantach. Będą zupy, dania główne i pyszne desery oraz kawa i napoje. Oferta zaspokoi najwybredniejsze gusta miłośników jedzenia.
W programie strefa chill-out oraz specjalna sekcja z atrakcjami dla najmłodszych.
Start imprezy w sobotę o godzinie 10.00, zakończenie w niedzielę o 20.00.
Strefę food tracków organizuje organizacja „Futraki”, która współpracuje z prawdziwymi pasjonatami kulinariów - miłośnikami poszczególnych regionów świata.
Food trucki, które Was odwiedzą, to m. in.:
👉Burger Byku - amerykańskie burgery!
👉Le Mini lemoniada - lemoniada molekularna!
👉Pan Fryta - frytki belgijskie i nie tylko!
👉Yaki Kingu - tradycyjne dania kuchni japońskiej!
👉WokKing - tajski Pad Thai!
👉El Compadre Foodtruck - burrito i quesadilla!
👉Pulled Pork - kanapki z szarpaną wieprzowiną!
👉Farsz Food BAO - bułeczki na parze z pysznym farszem!
👉Cafe Rolka - lodorolki - lody tajskie!