Informacja dotycząca polityki plików cookies: Informujemy, iż w naszych serwisach internetowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Dalsze korzystanie z naszych serwisów, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności. Zamknij.
Koszalin, Poland
kultura

Studencka Pizza w Atrium

Autor Paweł Kaczor 20 Czerwca 2013 godz. 20:51
„Student Chef of Politechnika Koszalińska” – to impreza, która miała miejsce w restauracji „Pizza Hut” w Centrum Handlowym „Atrium” przy ul. Paderewskiego 1. Zadaniem jej uczestników było przygotowanie wyśmienitej pizzy. W konkursie udział wzięło 5 zespołów 2 osobowych. W wydarzeniu wzięli udział studenci różnych kierunków PK.

Konkurs przebiegał dwustopniowo. – I etap polegał na tym, że wszystkie drużyny przygotowywały taką samą pizze mając do dyspozycji określone składniki, których mogli użyć. W II etapie 3 najlepsze zespoły musiały przygotować dowolną pizze ze składników, które posiadali. – informuje dr inż. Tomasz Rydzkowski, organizator.

 

W jury znalazło się 5 osób, wśród nich m.in. pracownik „Pizza Hut”, osoba na co dzień zajmująca się jakością produktów spożywczych, a także przedstawiciele organizatorów. W ocenie brano pod uwagę m.in. wygląd, ogólny smak, zapach, rozmieszczenie składników, smakowitość oraz rozgniecenie i ilość ciasta.

 

Wyniki:

I miejsce: Natalia Staniszewska, Paulina Chełchowska

II miejsce: Joanna Gałązka, Magdalena Wrońska

III miejsce: Aneta Przygudzka, Krzysztof Górka

 

Impreza była zapewne ciekawą propozycją dla żaków. – Miała ona za zadanie integrację studentów, a przy okazji była dobrą zabawą i spotkaniem w fajnym gronie. Choć na chwilę w czasie przygotowań do sesji żacy oderwali się od notatek i spędzili czas w miłej atmosferze i fajnym miejscu. – komentuje Rydzkowski.

 

Konkurs był objęty Patronatem Prorektora ds. Studenckich – prof. dra hab. Kazimierza Szymańskiego. Organizatorzy: Studencie Koło Naukowe „Fooding”, Restauracja Pizza Hut oraz Koło Naukowe „Inżynier”. 

Poprzedni artykuł