Konkurs przebiegał dwustopniowo. – I etap polegał na tym, że wszystkie drużyny przygotowywały taką samą pizze mając do dyspozycji określone składniki, których mogli użyć. W II etapie 3 najlepsze zespoły musiały przygotować dowolną pizze ze składników, które posiadali. – informuje dr inż. Tomasz Rydzkowski, organizator.
W jury znalazło się 5 osób, wśród nich m.in. pracownik „Pizza Hut”, osoba na co dzień zajmująca się jakością produktów spożywczych, a także przedstawiciele organizatorów. W ocenie brano pod uwagę m.in. wygląd, ogólny smak, zapach, rozmieszczenie składników, smakowitość oraz rozgniecenie i ilość ciasta.
Wyniki:
I miejsce: Natalia Staniszewska, Paulina Chełchowska
II miejsce: Joanna Gałązka, Magdalena Wrońska
III miejsce: Aneta Przygudzka, Krzysztof Górka
Impreza była zapewne ciekawą propozycją dla żaków. – Miała ona za zadanie integrację studentów, a przy okazji była dobrą zabawą i spotkaniem w fajnym gronie. Choć na chwilę w czasie przygotowań do sesji żacy oderwali się od notatek i spędzili czas w miłej atmosferze i fajnym miejscu. – komentuje Rydzkowski.
Konkurs był objęty Patronatem Prorektora ds. Studenckich – prof. dra hab. Kazimierza Szymańskiego. Organizatorzy: Studencie Koło Naukowe „Fooding”, Restauracja Pizza Hut oraz Koło Naukowe „Inżynier”.