Impreza w formule „live cooking” odbędzie się w niedzielę w godzinach od 12:00 do 18:00, na placu przy głównym wejściu. Specjalnego menu, przygotowanego na tę okazję przez restauratorkę i jej zespół, będzie można spróbować w konkursie tzw. „blind tastingu”, czyli degustacji z zawiązanymi oczami. Osoby, które prawidłowo odgadną potrawę zdobędą fartuchy z logo Atrium Koszalin. Rywalizować o miano mistrzowskiego podniebienia będzie można 3 razy w ciągu dnia – o godz. 14:20, 16:20 i 17:20.
W trakcie eventu Magda Gessler przygotuje dania nadające się zarówno na rodzinny obiad, jak i romantyczną kolację, oraz opowie o tym, jak przyrządzić je samemu w domu. W godzinach 15:00-16:00 będzie również możliwość zrobienia sobie z kulinarną gwiazdą zdjęcia czy zdobycia autografu, podczas sesji w kąciku gwiazd.
Oprócz tego w programie inne konkursy. Szczegóły pod adresem: www.atrium-koszalin.pl.