Na facebookowym profilu wydarzenia czytamy: - Tajemniczym składnikiem, który musi być użyty jest SER. Pierogi będą wegetariańskie, nie jest dopowiedziane czy ma być to ser biały, żółty czy feta.
Smak, wygląd, zapach i konsystencję będzie można ocenić organoleptycznie już 4 listopada, pod warunkiem uiszczenia symbolicznej opłaty w wysokości 3 zł. W tej chwili są jeszcze ostatnie wolne miejsca w szacownym gronie jury. - Decyduje kolejność zgłoszeń.
Przewodnictwo w obradach jury obejmie Restopini - Koszalin -tropicielka smaków i fanka lokalnej gastronomii, od półtora roku opisuje gastronomiczne miejsca i wydarzenia w Koszalinie. Czasem nieposkromiona w opiniach, subiektywna, ciekawa wszystkiego co nowe, tajemnicza i rządna wrażeń.
Pojedynek odbędzie się we wtorek, 4 listopada w Centrali Artystycznej między godz. 20:30 - 23:30. Wstęp na degustację 3 zł.