Informacja dotycząca polityki plików cookies: Informujemy, iż w naszych serwisach internetowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Dalsze korzystanie z naszych serwisów, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności. Zamknij.
Koszalin, Poland
kultura

"Ugotowani" w Koszalinie

Autor Patrycja Koźlarek 8 Kwietnia 2013 godz. 13:08
Ekipa telewizji TVN odwiedzi Koszalin. Nasze miasto, a właściwie kilku jego mieszkańców weźmie udział w popularnej telewizyjnej produkcji emitowanej pod nazwa "Ugotowani". Realizatorzy szukają kandydatów na bohaterów programu.

Program polega między innymi na konkurencji kulinarnej, a także na pomysłowości i spotykaniu nowych osób. W każdym odcinku czwórka nieznanych sobie osób z jednego miasta, tym razem z Koszalina  spotyka się na organizowanych kolejno w ich mieszkaniach kolacjach. Uczestnicy przygotowują 3-daniowe przyjęcia, np. pod hasłem:  kuchni włoskiej, kuchnia filmowa, kuchnia ludowa itp...

 

Podczas wspólnych wieczorów gospodarze przygotowują dla reszty gości zabawy, gry oraz występy artystyczne. Po każdej kolacji reszta uczestników ocenia osobę przygotowującą przyjęcie. Najlepszy wygrywa nagrodę 5000zł.

 

Realizatorzy programu szukają ludzi o ciekawych pasjach, zainteresowaniach, zawodach, tak aby w programie spotkały się osoby z rożnych środowisk. Uczestnicy wymieniają kulinarne doświadczenia, a także dzielą się swoimi pasjami i poglądami, dyskutują i biesiadują. Zgłoszenia do programu należy wysyłać na adres mailowy ugotowani@tvn.pl. Od 16 do 19 kwietnia odbędą się spotkania z wybranymi osobami w domach kandydatów. Następnie z czwórką uczestników organizatorzy nagrają program.

 

Czytaj też

Z boiska do Hell's Kitchen

Artur Rutkowski / fot. Fb. Przemka Szocika - 12 Września 2014 godz. 6:53
Sędzia piłkarski Przemysław Szocik zamienia gwizdek i chorągiewkę na nóż i łopatkę do smażenia. Dwie pasje młodego arbitra. W ubiegły wtorek w telewizji Polsat rozpoczęła się druga edycja programu Hell's Kitchen, w którym uczestnicy walczą o kontrakt w restauracji Wojciecha Modesta Amaro i 100-tys. zł. Już czołówka programu przykuła uwagę wielu fanów futbolu, w programie występuje jeden z sędziów biegających po boiskach w naszym regionie - Przemysław Szocik.   Wspomniany wyżej arbiter na boisku biega z gwizdkiem już piąty rok, 24- latek sam przyznaje, że jest to jego druga pasja, a pierwszą zdecydowanie jest gotowanie - Jestem arbitrem w KOZPN sędziuję A -klasę jest to super hobby, duże emocje i wielka adrenalina - opowiada Szocik, ale za chwile dodaje, że adrenaliny w programie z Hell's Kitchen nie da się porównać do niczego.   Do programu zgłosił się z jednego prostego powodu -  chciał gotować w profesjonalnej kuchni pod okiem najlepszego szefa kuchni Wojciecha Modesta Amaro, którego restauracja Atelier została odznaczona ekskluzywnym tytułem "Rising Star" przez przewodnik "Michelin". W polskiej gastronomii nikt inny nie dostał tak prestiżowego wyróżnienia. Warszawską restaurację jako "wschodzącą gwiazdę" wyróżniono obok zurychskiego Pavillonu i turyńskiego Magorabina. Eksperymentalna kuchnia Wojciecha Modesta Amaro, oparta na sezonowych polskich produktach i okraszona dużą dozą autorskiego show, najwyraźniej znajduje szeroki poklask.   Przemysław Szocik chciał pokazać swoim znajomym i bliskiej rodzinie, że stać go, aby zaistnieć w świecie gastronomi, a także - Chciałbym kiedyś opowiadać swoim dzieciom o niesamowitej przygodzie i także, pochwalić się, że coś w życiu osiągnąłem.    Pewnie wszyscy zadajecie sobie teraz pytanie, jak to się wszystko zaczęło. Po prostu Przemek zobaczył w Internecie, że twórcy Hell's Kitchen poszukują kucharzy do drugiej edycji - Bez wahania zgłosiłem się do programu. Potem otrzymałem odpowiedź, żebym przyjechał na casting do Warszawy - wspomina Szocik.   Już jako młody chłopiec Przemka ciągnęło do kuchni -  Odkąd tylko pamiętam gotowałem z mamą i babcią, czego efektem było pójście do szkoły gastronomicznej, w której sporo się nauczyłem, co pomogło mi w dalszym życiu. - opowiada uczestnik Hell's Kitchen - Pierwsze "kuchenne" kroki stawiałem w Zespole Szkół w Boninie.   Przemysław Szocik uwielbia gotować zawsze, kiedy znajduje czas  - Gotuje dla znajomych rodziny. co od zawsze sprawia mi przyjemność - dodaje sędzia.   Drugi odcinek kulinarnego show Polsatu odbędzie się już w najbliższy wtorek 16 września o godzinie 20:00.