Przez całą sobotę uczestnicy mieli okazję przenieść się w świat kulinarnej fantazji, w którym główną rolę odgrywały kwiaty. Ogromnym zainteresowaniem cieszyły się unikalne propozycje takie jak kwiatowa pizza, delikatne kwiatowe sushi, czy oryginalne kwiatowe pierogi.

Punktem kulminacyjnym festiwalu było wspólne przygotowanie rekordowej porcji zupy z liliowca, dzięki której udało się pobić Rekord Polski!

Nie zabrakło również aromatycznego grillbaru, a także stoisk z naturalnymi i kraftowymi produktami — winami, piwami, miodami, świeżymi chlebami i wieloma innymi lokalnymi przysmakami.

Atmosfera wydarzenia była pełna radości, kolorów i niecodziennych smaków. Festiwal po raz kolejny udowodnił, że jedzenie może być nie tylko pyszną przyjemnością, ale też prawdziwą sztuką i okazją do wspólnego celebrowania natury.

Tegoroczna edycja już za nami, ale pozostawiła po sobie wiele wspomnień i apetyt na więcej. Do zobaczenia za rok!
