Informacja dotycząca polityki plików cookies: Informujemy, iż w naszych serwisach internetowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Dalsze korzystanie z naszych serwisów, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności. Zamknij.
Koszalin, Poland

Robienie własnych przetworów wynika nie tylko z chęci oszczędzania

2019-08-23 05:08:00 Ala za infoWire.pl
Aż 75% Polaków robi na zimę przetwory – wynika z badania Barometr Providenta. Przygotowują je przede wszystkim osoby powyżej 59 r.ż. oraz ludzie w wieku 25–39 lat. Spiżarniane półki są zapełniane wekami najczęściej w domach zamieszkałych przez co najmniej pięć osób. Warto też zauważyć, że mężczyźni zajmują się przygotowywaniem przetworów równie często jak kobiety.